Tietoa sivustosta


Yksityisyydensuoja-sivusto on ilmainen verkkosivusto. Sivuston tavoitteena on tarjota konkreettisia keinoja oman tietoturvan ja yksityisyydensuojan parantamiseen. Sivusto koostuu artikkelimaisista kirjoituksista, joissa tarkastellaan erilaisia menetelmiä, tekniikoita, sovelluksia ja palveluita tietoturvan ja yksityisyydensuojan parantamiseksi. Aihepiirit yritetään avata siten, että asioista tietämätönkin voi päästä juoneen mukaan. Muistathan kuitenkin tarkistaa asiat eri lähteistä ja muodostaa itse oman kuvan tilanteista.

Tarkoituksena on tarjota mahdollisimman ajantasaista tietoa, mutta aihepiirin laajuudesta johtuen aika ja huomaavaisuus ei aina riitä kaikkien muutoksien korjaamiseen. Jos löydät asiavirheitä, väärää tietoa, virheellisiä linkityksiä, puuttuvia lähdeviittauksia, tietoturva-aukkoja, tekijänoikeuksia tai muuta loukkaavaa materiaalia, ota yhteyttä niin tarkastan ja korjaan asian mahdollisuuksieni rajoissa. Jos haluat antaa muuten vain palautetta, niin sekin on tervetullutta.

Sivuston salaus tukee Forward Secrecya ja HSTS:ää, eikä toimi todella vanhoilla ja tietoturvaltaan pahasti puutteellisilla selaimilla (esim. IE6). Sivuston käyttöliittymän toimivuus on testattu suosituimmilla verkkoselaimilla sekä sivupohja skaalautuu resoluution mukaisesti, jotta käytettävyys säilytettäisiin myös tableteissa ja matkapuhelimissa. Sivusto hyödyntää JavaScriptiä, mutta käyttäminen onnistuu ilmankin. Tällöin voit selailla artikkeleita valitsemalla jonkin yläotsikon (yksityisyydensuoja, tietoturva tai suojattu viestintä), joista löytyy linkit aihepiirien alla oleviin artikkeleihin. Kirjoituksia on kätevä lukea myös Links-selaimella.

Tämä sivusto ei luovuta mitään käyttäjien tietoja kolmansille osapuolille. Lisätietoja löydät sivun tietosuojaehdoista. Sivuilta ei löydy myöskään mainoksia eikä referral-ohjauksia, joilla voisi rahastaa tai hyötyä jollain tavalla kävijöistä. Sivuston toimintaa varten ei ole koskaan vastaanotettu rahoitusta tai muita lahjoituksia eikä tällä tavoin kirjoituksiin ole voitu vaikuttaa.

 

Vesa Viljanen
Julkinen PGP-avain: 0x63A06412
Voimassaolopäivämäärä: 4.1.2019
Sertifikaatin tyyppi: 4096-bit RSA